Ik Vertrek in Le Marche

Het programma Ik Vertrek laat Nederlanders zien die emigreren om in het buitenland een Bed & Breakfast, hotel, camping of agriturismo te beginnen. In 2006 kwam Ik Vertrek in Le Marche, om daar de familie Boerkamp te volgen. Deze Twentse familie begon in in het mooie Montefiore dell’Aso een agriturismo, op slechts 7 kilometer afstand van het strand en de Adriatische Zee. In de eerste aflevering is te zien hoe de “Boerkampies” afscheid nemen van familie en vrienden en op weg gaan naar Le Marche.

Officieel heet het complex “Agriturismo Centanni”, eigendom van de familie Centanni. Deze familie maakt sinds 2005 hun eigen wijn. Waar ze dit eerst alleen voor vrienden deden, werd de productie later opgeschroefd naar een wijnhuis voor consumenten. Cultuur en traditie staan hierbij hoog in het vaandel. Een goede wijn is dus altijd in de buurt.

10 jaar later, in 2010, kwam het programma terug in Le Marche bij Villa Alwin om te laten zien hoe het met de familie Boerkamp gaat. Inmiddels verhuurt de familie een villa, luxe tenten en appartementen. Het terrein is uitgebreid met o.a. een zwembad, voetbalveld, bar, veranda en speeltuin. Daarnaast zijn er veel activiteiten zoals aperitivo, een barbecue avond, raften, paardrijden en uiteraard een wijnproeverij.