Vakantie naar Le Marche

Transport naar Le Marche

Auto

Met je eigen auto op vakantie naar Le Marche heeft het grote voordeel dat er ter plekke geen auto gehuurd hoeft te worden. De afstand van Nederland naar het noorden van Le Marche is ongeveer 1.500 kilometer. De route loopt via Duitsland en Zwitserland of Oostenrijk. In de zomer zijn er geregeld drukke dagen waarin het verkeer op deze route vast staat. Vooral Zwarte Zaterdag is hierom berucht. In principe is het mogelijk om binnen een dag naar Le Marche te rijden, de netto rijtijd is ruim 15 uur. Let er wel op dat er in bepaalde landen tol betaald moet worden. De totale

Vliegtuig

Direct

Het grootste vliegveld van Le Marche ligt vlak bij Ancona: Ancona Falconara. Helaas zijn er naar dit vliegveld geen directe verbindingen vanuit Nederland. Wel zijn er met Ryanair veel goedkope vluchten beschikbaar vanuit Weeze (bij Düsseldorf, Duitsland) en Charleroi (bij Brussel, België).

Vanuit Nederland

Vanuit Amsterdam of Eindhoven kunt u naar Bologna vliegen.

Amsterdam Schiphol – Bologna Borgo Panigale Airport

In Bologna kunt u met een huurauto of de trein makkelijk Le Marche bereiken. Vanuit Eindhoven kunt u ook een vliegticket reserveren voor een Ryanair-vlucht naar Pescara.

Meestal iets goedkoper is een vlucht naar Rome. Vanuit Rome is Le Marche binnen een paar uur te bereiken met de trein.

Amsterdam Schiphol – Rome

Rondreizen

Auto huren tijdens vakantie naar Le Marche

Het is vrij gemakkelijk om met een creditcard een auto te huren tijdens een vakantie naar Le Marche. Het is mogelijk om naar Ancona te vliegen en daar de huurauto op te halen. De auto kan eventueel op een andere locatie worden teruggebracht. Via AutoHuren.nu, CarDelMar of RentalCars.com is het makkelijk om de prijzen te vergelijken van de grote huurbedrijven zoals Hertz, Avis, Budget, Europcar en Alamo. Hierdoor huur je een auto voor gegarandeerd de laagste prijs.

Openbaar vervoer

De grotere steden van Le Marche zijn gemakkelijk te bereiken met de trein. Er loopt een treinroute langs de grotere plaatsen aan de Adriatische Kust. Daarnaast loopt er een route landinwaarts vanaf Ancona en Falconara Marittima. Treintickets zijn veel goedkoper dan in Nederland. Over het algemeen zijn de treinen in Italië daarnaast betrouwbaarder dan de NS. U kunt vaak kiezen tussen de wat duurdere hogesnelheidstreinen (de Freccia’s) of de goedkope intercities of stoptreinen.

De kleinere dorpjes zijn te bereiken met bussen. Hier zitten ook veel privé busbedrijven tussen. De meeste buslijnen zijn opgezet voor scholieren. Zo zijn er doordeweeks in de ochtend en middag veel meer bussen dan in schoolvakanties en weekenden.

Georganiseerde vakanties